لیست اختراعات مجيد جعفر تفرشي
پتاسيم تيتانيل فسفات بافرمول شيميايي KTiOPO4 به اختصار KTP ناميده مي شود داراي ويژگي هايي برجسته مانند ضريب نوري غيرخطي بالا، ضريب الكترواپتيك بالا، ثابت دي الكتريك كوچك و ... مي باشد. مهم ترين كاربرد آن دو برابر كردن فركانس ليزر و توليد نور سبز در دماي اتاق مي باشد. به دليل مشكلات و سختي هاي موجود در رشد بلور، توجه ها به سمت توليد نانوساختارها معطوف شد كه در سال هاي اخير به روش هاي متفاوتي از جمله احتراقي توليد شده است ولي در توليد با مشكلاتي مانند توليد ناخالصي و يا نرسيدن به اندازه ذرات مناسب همراه مي باشد كه با استفاده از سوخت پيشنهادي اين مشكلات بر طرف شده است.
به طور كلي در اين اختراع مي خواهيم روشي جديد را براي سنتز نانو ذرات KTP معرفي نماييم كه در مقايسه با ساير روش ها ي بكارگرفته شده قبلي داراي مزاياي متعددي مي باشد. روش گرمابي ، روشي آسان و مقرون به صرفه با قابليت ارتقا به مقياس صنعتي مي باشد. كه در آن امكان كنترل اندازه ، شكل، توزيع اندازه ذره، خلوص و كيفيت اپتيكي و ساختاري با استفاده از پارامترهاي مختلف سنتز از جمله منبع تامين يون Ti ، pH محلول و استفاده از سورفكتانت وجود دارد بنابراين امكان توليد نانو ذرات KTP با خواص بهينه اپتيكي و الكتريكي براي توليد هارمونيك مرتبه دوم و استفاده در ابزار الكترواپتيك در مقياس صنعتي دست يابيم. همچنين تغيير شكل و اندازه به حالت بهينه متناسب با كاربردهاي مختلف وجود دارد. روش گرمابي به عنوان يك روش با قابليت هاي ذكر شده در اين اختراع معرفي مي گردد.اين روش براي اولين بار است كه براي سنتز نانو ذرات KTP مورد استفاده قرار گرفته است. در پژوهش انجام شده با تغيير منبع يون Ti توانستيم به نانو ذراتي با ابعاد nm40 تا nm 60 دست يابيم كه داراي اشكال مختلف مكعبي وكروي و توزيع اندازه بسيار يكنواخت بودند.
از گذشته تا بحال، بيماريهاي عفوني خطري بزرگ براي سلامتي انسان بوده است. از طرف ديگر بسياري از زخمها و بيماريهاي پوستي علاوه بر مراقبتهاي بهداشتي جهت جلوگيري از عفونت و تشديد عارضه، نيز نياز به حفاظت در برابر پرتوهاي خطرناك فرابنفش خورشيد در طول روز دارند. بنابراين تدابيري كه براي كنترل، مراقب و پيشگيري از بيماريها در نظر گرفته ميشود از اهميت بيشتري برخوردار گرديده اند. ميتوان گفت گياهان دارويي بهترين منبع براي به دست آوردن انواع داروها هستند. ايران از لحاظ آب و هوا و موقعيت جغرافيايي يكي از بهترين مناطق جهان داراي اين نوع منابع غني طبيعي براي اهداف درماني محسوب ميشود. گياه آقطي از جنس ابولوس و گونه سامبوكوس يكي از بهترين گياهان دارويي شناخته شده است كه داراي خواص تغذيه¬اي، ضدعفوني كننده و ضد التهابي ميباشد. در اين تحقيق براي اولين بار با روشي ساده پودرهاي عصاره گياه آقطي-ذرات اكسيدروي تهيه شدند. پودرهاي تهيه شده تابناكي نارنجي، خواص ضد ميكروبي و ضدآفتابي قوي از خود نشان دادند. بررسي نتايج نشان دادند اين پودر ميتواند قابليت توليد انبوه با هزينه بسيار كم در مقايسه با ساير داروهاي شيميايي وگران قيمت را براي مصارف پزشكي، مراقبتهاي بهداشتي و پوشش محافظتي بر روي انواع سطوح حتي بسته بندي مواد غذايي دارا باشدد
سنتزنانو ذرات گاما آلومينا به روش سل-ژل با استفاده الكوكسيد درمحيط اتانول در اين اختراع سنتز نانوذرات y-Al2o3 توسط روش سل-ژل، با استفاده از مواد الكوكسيدي و الكل سنتز شده است. نانوذرات به دست آمده داراي يكنواختي در اندازه و ابعادي در حدود 5/2 nm با كلوخه هايي بسيار كوچك و سطح ويژه ٣٠٠ تا gr/cm ۴٠٠ و نيز چگالي 5/2cm هستند. براي توليد نانوذرات گاما آلومينا، ابتدا آلومينيوم تري بوت اكسايد ( Al(C4OH9)3) در اتانول EtOH پخش مي شود و سپس اسيد هيدروكلريك اضافه مي شود تا اينكه سل شفاف به دست آمده با هيدروليز توسط آب، ژلي شفاف به دست مي آ يد كه با كلسيناسيون در دو مرحله تا دماي ºC00 ٧ نانوذرات آلومينا در فاز گاما با خواص پايدار و خلوص بالا توليد مي شود كه به علت سطح ويژه بالا مي تواند در زمينه تصفيه آب هاي زير زميني از فلزات سنگين به ويژه اورانيوم و سرب و نيز پالايش محصولات نفتي و پتروشيمي مورد استفاده قرار گيرد.
ذرات آلومينيوم سولفات براي اولين بار با استفاده از سوخت آمونيوم سولفات به روش سنتز احتراقي محلول توليد گرديد. بر اساس پيش بيني هاي ترموديناميكي انجام پذيرفته، سوخت مذكور توانست انرژي لازم را براي توليد ذرات آلومينيوم سولفات ايجاد نمايد. ساختار، فاز و مورفولوژي ذرات توليد شده توسط آناليزهاي XRD , FTIR و SEM مورد بررسي قرار گرفت. آناليزها نشان دادند كه ذرات توليد شده داراي اندازه دانه بلوركهاي حدود ۳۷nm با ساختار هگزاگونال مي باشند. با توجه به ارزاني و در دسترس بودن سوخت آمونيوم سولفات و همچنين سادگي و كم هزينه بودن روش سنتز احتراقي به راحتي مي توان نانو ذرات آلومينيوم سولفات را به توليد انبوه رساند.
موارد یافت شده: 7